muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Els casos d'avortament i d'eutanàsia inquieten el Tribunal Constitucional

El president del Tribunal Constitucional, Manuel Jiménez de Parga, considerà ahir que «el tema de les garanties sanitàries», des del punt de vista constitucional «ofereix una sèrie d'inquietuds que continuen obertes, com és el cas de l'eutanàsia o l'avortament, i que poden trobar solucions molt diferents en un futur no gaire llunyà».

Segons el magistrat, «la nostra posició resta pendent de les possibles transformacions que experimenten les Ciències de la Salut», en considerar que avui dia la Ciència i la Tecnologia avancen a passes gegantines, i en pocs anys les qüestions sanitàries que avui pareixen impossibles d'assolir poden tenir una solució aviat.

En aquest sentit, al·ludí a temes concrets com la donació d'òrgans o la transfusió sanguínia entre éssers vius, però referint-se a alguns col·lectius determinats, «que encara creen certs prejudicis, como és el cas dels testimonis de Jehovà». Pel que fa a l'eutanàsia, Jiménez de Parga cità el cas del tetraplègic Ramón Sampedro i afirmà «que aquest tema no està reconegut com a dret en el nostre Tribunal europeu, cosa que fa més delicat l'assumpte». Aquestes declaracions foren realitzades en el marc de les Jornades organitzades pel Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals de Madrid, que aborden el tema de La salut com a valor constitucional i les seves garanties.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.