algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

La Misericòrdia acollirà la primera Fira d'Arrel Tradicional de Mallorca

El Consell ja prepara l'esdeveniment, que consistirà en un cap de setmana d'exhibicions

64976
Pintura de Coll Bardolet.

JOANA NICOLAU.Palma.
El Consell impulsa la primera Fira d'Arrel Tradicional de Mallorca. El director insular de Cultura, Josep Lliteras, explicà que «així com es tracta d'una iniciativa nova, els primers anys serà menys ambiciosa que la Fira de Manresa, però tindrà aquesta trobada com a punt de partida i mirall». Tindrà lloc durant un cap de setmana al pati de la Misericòrdia, la primavera vinent.

Lliteras explicà que en aquests moments ja s'han mantingut les primeres converses amb entitats vinculades a la música tradicional i al ball mallorquí, com també amb altres interessades a col·laborar-hi. Amb l'organització d'aquest esdeveniment, es pretén posar en relleu «la importància que tenen aquestes manifestacions culturals i artístiques que, sovint i en el seu conjunt, tenen poc ressò», considerà Lliteras.

La fira se centraria sobretot en les agrupacions de ball mallorquí i en els xeremiers, com a principals mostres del nostre folklore. Aprofitant l'arribada del bon temps, consistiria en tot un cap de setmana d'exhibicions, encara que també s'hi preveu l'organització d'actes paral·lels per aprofundir en les arrels d'aquestes manifestacions, com ara conferències, tallers, alguna exposició, un mercadet...

El responsable del Consell també explicà que hi seran convidats promotors culturals i programadors amb l'objectiu que, a partir de l'oferta presentada, es puguin preparar contractacions amb vista a l'estiu, que és quan aquestes activitats, d'una manera especial el ball de bot, solen ser requerides amb més freqüència.

Així mateix, la trobada serviria a les diverses agrupacions que hi prenguin part per intercanviar experiències i per aprofundir en les tècniques de ball o de sonar les xeremies...

Quant als xeremiers, Lliteras considerà que aquest encontre podria contribuir a impulsar-ne una federació o bé que s'agrupasin d'alguna manera. Segons afirmà, «aquests darrers anys Mallorca ha experimentat una gran proliferació de grups i d'escoles municipals de xeremies, tamborinos... i seria molt interesant per a les institucions que tinguessin un cap visible a qui dirigir-se per a la concessió d'ajudes, organitzar actes conjunts...».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.