algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

La Fundació Miró i els arquitectes s'acomiaden de l'edifici de Gesa

Quatre fotògrafs mostren la seva visió de l'obra de Josep Ferragut

B.P.Palma.
Una exposició fotogràfica, organitzada pel Col·legi d'Arquitectes i per la Fundació Miró, serveix per acomiadar l'edifici de Gesa, que serà esbucat pròximament en desenvolupar-se el projecte de la nova façana marítima de Palma.

Quatre fotògrafs -Tere Pou, Pedro Coll, Mitos Colom i Gabriel Colom- ofereixen la seva particular visió de l'edifici en una mostra, AGESA, instal·lada a l'Espai Zero de la Fundació Miró.

Frederic Climent, president de la demarcació de Mallorca del Col·legi d'Arquitectes, recordà ahir en la presentació de la mostra que l'edifici és una obra dels seixanta dissenyada per l'arquitecte Josep Ferragut Pou.

Afegí que és un dels escassos exponents a les Illes de la influència de Mies van der Rohe. Els quatre fotògrafs que participen en l'exposició ofereixen «visions lliures, particulars i singulars». Així, Tere Pou manifesta la intenció de retratar «l'ànima de l'edifici, de trobar-ne la identitat alliberant-lo de tot allò anecdòtic».

Pedro Coll es concentra en el «paral·lelepípede de vidre», que destaca «com un gegant en un país de gullivers si el miram des de l'òptica allunyada de l'sky line».

Mitos Colom considera la seva instal·lació com una «caixa» desmuntable, mentre que Gabriel Colom acara l'obra com la mort d'allò que en el moment de la seva construcció era considerat modern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.