nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

L'Església interrogarà Letizia Ortiz per saber si es pot casar

Se seguirà un «tràmit especial» per garantir la seriositat del compromís

La periodista Letizia Ortiz haurà de passar un «tràmit especial» per garantir davant l'Església la «seriositat» del compromís matrimonial amb el príncep Felip, segons especifica la legislació canònica. Així ho explicà el degà de dret canònic de la Universitat Pontifícia de Salamanca, Federico R. Aznar. L'esmentat tràmit consisteix en el fet que el rector corresponent, i probablement en aquest cas «des de l'oficina pròxima al cardenal Antonio María Rouco Varela», que oficiarà les noces, li hauran de plantejar qüestions com «què la va induir a contreure matrimoni civilment amb anterioritat i per què ara es vol casar canònicament».

Això es deu al fet que, tot i que la institució eclesiàstica no considera vàlid el matrimoni anterior, «no cal desconèixer que és una realitat que ha existit» i que té «el seu valor i consistència» com a institució civil, indicà Aznar, que és catedràtic de Dret Matrimonial canònic.

L'objectiu és garantir en aquest tipus de casos que el casament canònic posterior és «una opció seriosa, que no es tracta d'un frau a la llei, com seria per exemple que una persona es casàs primer civilment i, si surt bé, al cap de poc temps el convalidàs per l'Església, i, si surt malament, com que per l'Església és fadrina, no hi ha cap problema», subratllà. Tanmateix, l'Església difícilment posaria greus impediments a la celebració del matrimoni.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.