cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

El «Diccionari d'Historiografia» assenyala les aportacions de la «Gran Enciclopèdia de Mallorca»

B.P.Palma.
EDiccionari d'Historiografia Catalana, presentat aquesta setmana a Palma, dedica una llarga entrada al reconeixement de la tasca efectuada per la Gran Enciclopèdia de Mallorca.

S'hi afirma que «aquesta enciclopèdia ofereix una gran exhaustivitat pel que fa als topònims, els intel·lectuals, els militars, els polítics, els pintors i artistes, entre d'altres» i afegeix que s'hi pot trobar «una amplíssima visió de conjunt de l'Illa amb apartats dedicats al medi físic, el medi i la vida, el medi i l'home, l'economia i el treball, l'ordenació del territori, la història, la religió, el pensament, la història d'algunes disciplines tècniques, les arts, les llengües, la cultura popular, la premsa i els esports».

No de bades, eDiccionari d'Historiografia Catalana ha disposat de l'assessorament del professor i investigador Antoni Marimon, la tasca del qual es nota en l'acurada atenció a la producció historiogràfica illenca.

Així, es poden trobar entrades dedicades a Bartomeu Barceló Pons, Josep Melià Pericàs, Miquel Duran i Pastor, Miquel Ferrer i Flórez, a Les Balears, de l'Arxiduc Lluís Salvador, a Gregori Mir, a l'Enciclopèdia de Menorca, a Antoni Maria Alcover, a Francesc de Borja Moll, a Bartomeu Ferrà, a Isidor Macabich, i a Antoni Serra, entre molts altres personatges i obres.

La concepció de la història que es defensa al llarg deDiccionari es defineix com a pròxima a la noció d'«història integral».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.