algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Sis de cada deu joves creuen que sols la dona ha de decidir si avorta

Una de cada deu al·lotes d'entre 15 i 29 anys ha quedat embarassada

Sis de cada deu (56%) joves espanyols de quinze a 29 anys opinen que davant una interrupció voluntària de l'embaràs «ha de decidir únicament la dona interessada». Un 18'4% opina que «la societat ha de posar-se uns certs límits», mentre que un 17'9% es va situar «en contra de l'avortament en tots els casos». El problema dels embarassos no desitjats ha afectat quasi una de cada deu al·lotes en aquest rang d'edat, concretament el 9'3%, mentre que un 90% no ha hagut d'afrontar aquesta situació, segons un estudi del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) sobre la joventut espanyola.

De les que quedaren embarassades, el 69'7% va decidir continuar endavant amb la gestació, mentre que en la resta la situació es va resoldre amb un avortament: un 4'7% d'ells espontanis i la resta terapèutics per motius econòmics, de salut o per altres coses.

L'edat en què, de mitjana, les joves espanyoles s'enfronten a aquest problema són els vint anys i quasi sis de cada deu tenien parella estable amb la qui convivien en el moment de l'embaràs.

Els joves es consideren suficientment informats en matèria de mètodes anticonceptius, com assegura el 89'3% dels consultats. De fet, el 85'4% empra habitualment algun mètode en les seves relacions sexuals. Concretament es decanten pel preservatiu (75%), seguit de la píldora anticonceptiva (21'4%), mentre que un altre tipus de sistemes com el DIU, la píldora del dia següent, el coit interromput o els mètodes naturals no són quasi emprats pels joves, amb menys d'un 1% en cada un dels casos. Molts també empren els preservatius per protegir-se de la sida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.