cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
25°

L'Studium Cor de Cambra sonarà en concert a la Torre de Canyamel

L'Associació d'Amics de Tilloli organitza aquest recital benèfic

TONI D'EGUIA.Palma.
L'Associació d'Amics de Tilloli presentà ahir el concert benèfic que tindrà lloc a la Torre de Canyamel de Capdepera passat demà i que oferirà l'Studium Cor de Cambra acompanyat pel piano de Suzanne Bradbury. L'objectiu d'aquest espetacle serà aconseguir fons per a la construcció de l'escola que s'iniciarà pròximament a Tilloli (Índia).

Maria Morey, portaveu de l'ONG, explicà que «tenim un especial interès en el fet que aquell que col·labori amb un acte benèfic no hagi de fer un sacrifici, sinó que pugui ser premiat. Per això ens alegram d'oferir un concert de categoria, en el qual l'oient podrà gaudir a la vegada que ens ajuda».

Carles Ponseti, director del cor, assegurà que «per nosaltres és un privilegi i un enriquiment personal el fet de poder col·laborar, amb un mitjà com és l'art, en una causa com aquesta». També alabà el lloc on es durà a terme el recital, que definí de «bell i acollidor». Afegí que treure la música de les sales de concert per dur-la a «un entorn històric com aquest» és molt positiu. Aquesta serà la quarta edició d'aquests concerts, que es realitzen sempre a l'estiu, coincidint amb el final de curs.

«Els anys 90 es va fer un estudi en aquesta zona de l'Índia sobre l'analfabetisme de les dones i els resultats foren esfereïdors», exlicà Maria Morey. A partir d'aquest punt, les monges de l'Assumpció decidiren crear una escola per formar les dones en aquell poble que els cedís un terreny per construir-la. «La feina no és tan sols la d'ensenyar a llegir i a escriure les nines, sinó que volem formar les dones perquè esdevinguin una peça fonamental en el desenvolupament del país», precisà.

L'Associació d'Amics de Tilloli es formà per poder col·laborar en aquesta tasca i de moment ja hi ha un internat construït a Tilloli per donar cabuda a aquelles alumnes que vénen de pobles més llunyans. Amb la construcció d'una nova escola es vol ampliar l'oferta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.