algo de nubes
  • Màx: 18.76°
  • Mín: 8.69°
18°

Publiquen un doble compacte de l'espectacle «Tocats de poesia»

P.G.Palma.
L'any 2002 Maria del Mar Bonet, Joan Manresa i Biel Mesquida protagonitzaren la segona edició de la Primavera Folk de Felanitx amb l'espectacle Tocats de poesia, un muntatge amb molt d'èxit en el qual també col·laborà el guitarrista Feliu Gasull. La jump session que aquella vetlada del 19 d'abril omplí l'Auditori municipal es va enregistrar i ja està llesta per sortir al mercat en un doble disc compacte que, amb el suport del departament de Cultura del Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Felanitx i Artífex Cultural, ha realitzat Ginés Valverde i ha coordinat Antoni Vicens. Així mateix, s'ha previst la publicació d'un llibret que reculli els poemes i les cançons que s'inclouen en el doble compacte i està en preparació l'àlbum de la tercera edició de la cita, que va ser a càrrec de Paco Ibáñez.

Darrere la portada de Tocats de poesia, il·lustrada amb una obra d'Andreu Maimó -que també col·laborà en el decorat escenogràfic del directe- el primer dels dos compactes editats s'obre amb l'Homenatge a Jacint Verdaguer, amb el qual els tres autors convidats volgueren recordar el poeta en el centenari de la seva mort recitant Mallorca, Los jardins de Salomó i Càntic dels càntics i Lo ram Santjoanenc.

La veu de Joan Manresa obre la segona part del disc que, amb el títoLa veu pròpia, recull sis poemes, alguns dels quals són d'autors traduïts al català per primer cop, que seleccionaren lliurement els tres intèrprets per qüestions d'afinitat.

En aquest apartat, l'àlbum inclou, entre altres, l'antiga poesia d'Egipte de Segimon Serrallonga, Cants de la gran joia del cor, que va recitar Maria del Mar Bonet, i la lectura que va triar Joan Manresa, Muhammand al-Durro. L'escriptor va seleccionar aquest text, del poeta palestí Mahmoud Darwitx, que havia estat retingut a Ramal·lah per Sharon, amb la intenció d'apropar la problemàtica que viu aquest poble.

Per la seva banda, Mesquida va triar un text de Luis Cernuda, Birds in the night.

Quant al segon disc compacte, inclou nou peces d'alguns dels poetes més destacats de la nostra literatura. Entre ells Joan Alcover, Costa i Llobera i Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Com al recital en directe, el record de Guillem d'Efak és present al disc amb la interpretació de la Balada d'en Jordi Roca a càrrec de Manresa, Bonet i Mesquida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.