nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Palma visqué amb fervor el dia del Corpus

Hi va haver molta participació de fidels però molt poc públic presenciant la processó al carrer

La festivitat del Corpus tornà a celebrar-se a Palma amb una gran participació de fidels que varen omplir la Seu. La Catedral fou de nou l'escenari que acollí la missa solemne, que enguany va presidir l'administrador diocesà, Andreu Genovart. La decoració pròpia d'aquesta celebració no va faltar a Cort i l'esplanada de la Seu amb les dues catifes florals realitzades per Pere Muntaner i Maria Pons. Una de les catifes reproduïa l'escut de Palma elaborat amb clavells, bugamvílies i heura, i l'altra amb una estrella de clavells grocs i roses. Així mateix, tota l'esplanada de Cort, calçada del Consell Insular i calçada de la Conselleria d'Hisenda va estar coberta amb les tradicionals branques de murta.

A les set de l'horabaixa s'iniciava al portal major de la Seu la processó que encapçalà el grup dels Tamborers de la Sala, seguida pels antics làbans al·lusives a la Mare de Déu i a Jesús, i la creu processional, la Lledània, que va ser portada per membres i dames de l'Associació de Confraries de Penitents. Rere ella, dansaven els grups de Cossiers i Cavallets de l'Escola de Música i Danses de Mallorca de Tomeu Enseñat, als sons dels xeremiers del mateix centre, i debutaven dos joves al·lots, Benjamín i Pau.

Aquest any es va notar l'absència de nins de primera comunió i també d'estendards eucarístics. No es varen poder veure els que aportaven confraries i tampoc hi havia la de l'Adoració Nocturna (a excepció de la dels Creutas i el Simpecado de la Hermandad del Rocío).

Darrere els estendards es varen anar afegint els fidels, que varen participar en gran nombre. Això no obstant, el públic va fallar als carrers. Concentrats principalment a la Seu i Cort, el tram de Palau Reial, Bosseria, Sindicat, plaça Major i Colom era quasi desert.

La custòdia amb el Santíssim va estar precedida per les insígnies de la Seu, el conopeu i el tintinacle, a més del cler, el Capítol de la Catedral i presidint, l'administrador diocesà, Andreu Genovart.

Plaça de Cort
A la seva arribada a Cort, la custòdia es va detenir i des de la balconada de l'Ajuntament varen baixar banderes els regidors Sebastià Sansó, Maite Jiménez i Francisca Bennàssar, acompanyats de Rafael Duran i María José Frau. En aquest instant la banda municipal de música va entonar els acords de la Marxa Reial. La batlessa, Catalina Cirer va veure passar la processó des de la vorera de Cort ja que, segons assenyalà, «m'he estimat veure-la des d'aquí perquè és el meu lloc acostumat».

El Corpus va tenir pocs domassos i nul·la presència de gent a les balconades, i por no tenir, ni tan sols es varen llançar pètals de flors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.