algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Espiral d'Embulls tornarà als escenaris amb «L'edat de plàstic»

La formació manacorina prepara la presentació del seu darrer disc

TONI D'EGUIA.Palma.
El grup manacorí Espiral d'Embulls està preparant ja la presentació del seu segon disc L'Edat del Plàstic, un disc «menys ensucrat» però que a grans trets continua en la mateixa línia que No tot és desar somnis, el seu anterior treball.

Editat per Blau i gravat als estudis Gemecs, a la localitat catalana de Premià de Mar, els integrants del grup asseguren que hi han afegit més ritme, i el defineixen com un disc de «poesia-pop». Els temes consisteixen en diversos poemes musicats d'autors catalans de diferents èpoques, com Pons Ponç, Joan Brossa, Ausiàs March o Ovidi Montllor, entre molts altres.

Entre els fets més destacables s'ha de ressaltar la col·laboració de músics com Juanjo Tur o Pascal Comelade i els seus originals instruments que semblen de jugueta. També és important la presència de Palau i Fabra, que recitarà personalment el seu poema Cant espiritua.

Un altre fet característic d'aquest nou treball és la seva representació als escenaris, ja que està concebut com una mena de representació teatral. Aquest espectacle, dirigit per Daniel Anglès, pretén que els concerts esdevinguin activitats molt més elaborades que els recitals convencionals, fusionant dansa, poesia, teatre i audiovisuals. «Pensam que aquest canvi és un repte interessant, ja que podria enriquir en gran mesura els concerts, a la vegada que augmentam l'atenció de l'espectador», explicaren els membres del grup.

La plantilla d'Espiral d'Embulls ha estat lleugerament modificada des de l'edició de No tot és desar somnis. La formació nasqué el 1998 amb la intenció de rompre amb el to greu dels recitals poètics. Poetes, poetes d'aigua salada va ser la seva primera producció, en què els poemes musicats ja tenien un paper principal.

L'estiu de l'any 2000 enregistraren el seu primer disc No tot és desar somnis, del qual ja s'han venut més de 1.400 còpies. En aquest treball principalment musical recolliren gran part dels temes de Poetes, poetes d'aigua salada, a la vegada que n'afegiren de nous.

Actualment, ja han actuat a diversos indrets dels Països Catalans, entre els quals destaquen la Setmana de Poesia de Barcelona, la Universitat Catalana d'Estiu a Prada de Conflent o la Fira de Teatre de Manacor. Cal esmentar el recital a la Universitat Carolina de Praga (República Txeca).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.