algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Una exposició homenatja el «Che» al 75è aniversari del seu naixement

Les obres es mostren al Museu Nacional de Belles Arts de l'Havana

Una exposició d'arts plàstiques que homenatja el guerriller argentinocubà Ernesto «Che» Guevara (1928-1967) en el 75è aniversari del seu neixement, fou inaugurada ahir al Museu Nacional de Belles Arts de l'Havana (Cuba). La mostra Siempre Che reuneix la imatge del llegendari guerriller vista a través de l'obra plàstica de pintors de l'illa, en tècniques com l'oli i la xilografia, així com impresa en cartells i fotos de diversos formats, entre elles la famosa gràfica del desaparegut fotògraf Aberto Díaz (Korda).

La vídua de Guevara, Aleida March, que dirigeix el Centre d'Estudis Che Guevara, i dos dels seus fills, Camilo i Aleida Guevara, varen assistir a la inauguració de l'exposició devora alguns dels artistes expositors i persones que el varen conèixer.

La directora del Museu Nacional, Moraima Clavijo, va assenyalar a la presentació del catàleg de la mostra que «els artistes cubans, com els poetes, els escriptors, els músics l'han perpetuat en aquestes obres que contribueixen també a la seva transcendència». «Cada un -afegí la directora del centre- l'ha reinventat a la seva obra, amb el repte de deixar un dels seus rostres per a la història».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.