algo de nubes
  • Màx: 13.74°
  • Mín: 7.77°
13°

El fotògraf René Stoeltie reflexiona sobre la passió i la figura de Crist

Inaugura una exposició a l'Hotel Convent de la Missió de Palma

P.GIMENEZ.Palma.
La passió de Crist. Aquest és el tema sobre el qual l'artista René Stoeltie-Duch vehicula l'exposició Visions del Crist, que inaugura anit a l'Hotel Convent de la Missió de Palma. A l'espai que l'hotel cedirà a l'art puntualment, el creador d'Arnhem (Països Baixos, 1957) exposa, fins el pròxim 31 de juliol, una sèrie de 18 fotografies en blanc i negre -tres d'elles de gran format i impreses sobre tela-, creades a partir d'un procediment tècnic novedós que li permet «accentuar la intensitat de la imatge».

Més conegut pels seus treballs d'interiors, Stoltie, que es reconeix profundament religiós, ha traslladat la seva «fascinació sobre la figura de Crist i el seu patiment» a la sèrie d'imatges que presenta, i que, al marge d'aquest interès personal, es poden incloure dins un moviment d'art, «especialment dins la fotografia», que està recuperant la figura del fill de Déu com a eix de les composicions.

Quant a l'elecció del tema, la passió, l'artista el justifica perquè «és el moment més dramàtic i perquè encara que no vegis el rostre, malgrat t'allunyis de la realitat, la crucifixió sempre et transmet aquest patiment», assenyala. Tal afirmació es constata a les obres que s'exhibeixen. Un tríptic de gran format articula l'exposició mostrant la silueta de Crist crucifixat.

Després, prenent com a models escultures fotografiades a distintes esglésies, René Stoeltie transmet primer els detalls de la passió, per finalitzar precisament al tríptic. En aquest, malgrat reconèixer la crucifixió, la imatge es torna més abstracta, tendència en què treballa ara.

Pel que fa a la tècnica, el fotògraf explica que es tracta d'un procés que ha desenvolupat aran de conèixer els treballs de Fresson a una exposició que va tenir lloc a París el 1997. Segons Stoeltie, «aquesta tècnica -que utilitza pols carbònica i paper fotogràfic amb partícules d'or per a la impressió- me permet aconseguir major profunditat i resultats molt més intensos», gràcies als contrasts, dramàtics, resultants del blanc i el negre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.