algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Juan Triviño i Antón Jiménez duen al Barcelona «el flamenc més pur»

El «cantaor» i el guitarrista madrilenys actuen cinc dies a Palma


El guitarrista Antón Jiménez, Premi Nacional de Guitarra Flamenca Ciutat de Barcelona i el 'cantaor' Juan Triviño començaren ahir a la nit la seva sèrie d'actuacions que duran a terme al bar Barcelona de Palma. Els dos intèrprets coincidiren a afirmar que amb aquests recitals pretenen «aconseguir nits molt pures recuperant tots els pals que existeixen del flamenc», tal i com digué Jiménez.

Col·laboradors habituals de figures reconegudes del ball flamenc, com Antonio Canales o Joaquín Cortés, amb les companyies dels quals han actuat a la nostra illa en diverses ocasions, s'estrenen en solitari en aquests cinc concerts de Palma. Malgrat ser aquest el seu debut com a formació això no suposa cap impediment per a ells «perquè ens coneixem, hem actuat junts pràcticament tota la vida», explica Jiménez.

Triviño per la seva banda posa de manifest que amb aquesta sèrie d'actuacions «volem tornar a les arrels del flamenc, amb diferents cants lliures i de compàs». En aquest sentit, el 'cantaor' considera que «darrerament la gent que fa flamenc opta per coses més populars i conegudes o es decanta per la fusió, i jo crec que no ens hem d'oblidar de les nostres arrels i hi hem de tornar».

Pel que fa al guitarrista, que toca de forma professional des dels 14 anys, aquest posa de manifest que malgrat que es tracta d'un concert del més pur flamenc, esperen trobar «molt bona acollida» entre el públic mallorquí. Jiménez explica que la idea de la qual parteixen aquestes cinc actuacions és la d'«interpretar certes coses que s'han deixat de banda», per això els dos intèrprets han escollit «un repertori de 'cantaors' antics, com ara Marchena, Chacón i El Mellizo».

Ahir a la nit tingué lloc la primera de les cinc actuacions d'aquest nou duo de flamenc. La resta de concerts es duran a terme des d'avui i fins el proper diumenge, sempre a les 22.30 hores. El preu de l'entrada pel recital variarà en funció del dia, ja que avui costa sis euros mentre que la resta de dies el preu arriba als vuit euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.