cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

Aprendre a cuinar amb els escriptors

«Cuina i literatura» encetà el cicle de cursets del Casal d'Infants i Joves Llevant sobre l'art culinari


El Casal d'Infants i Joves Llevant de Palma ha posat en pràctica una curiosa experiència, la d'aprendre a cuinar a través de disciplines tan allunyades de l'art culinari com són la literatura, el cinema i la música. El primer dels tallers, que tingué lloc dilluns, ajuntà els fogons amb els llibres i el resultat fou un sopar de dos plats i postres.

«Cuina i literatura» encetà la sèrie de tres tallers a través dels quals s'aprenen i es gaudeixen diferents receptes a través de fragments literaris, pel·lícules o cançons. «Cuina i cinema» i «Cuina i música» completen el cicle i es duran a terme al mateix casal els dies 16 i 23 de juny a partir de les 20.00 hores.

La idea de relacionar aquestes diferents disciplines fou posada en pràctica pel monitor de cuina del casal, Juanan Vila, coincidint amb les festes de Sant Sebastià. Davant l'èxit de participació i atès que els grups són reduïts (un màxim de 24 persones per sessió), s'ha decidit repetir-ho ara.

Els plats escollits per a la primera classe foren tres. En primer lloc s'elaboraren unes sopes de col a la mallorquina seguint una recepta de Pere d'Alcàntara Penya. Després fou el torn d'una saborosa sopa de ceba, basada en les Nanas de la cebolla de Miguel Hernández; i per acabar s'elaborà un «Arroz con leche del consuelo espiritual», extret d'un llibre de receptes de l'escripora xilena Isabel Allende en el qual es relaciona la cuina amb la sexualitat i com una pot afectar l'altra.

En primer lloc els participants es reuniren amb el monitor i tots junts analitzaren els diferents texts a partir dels quals es posarien a cuinar més tard. Posteriorment, i dividits en grups, es repartiren les tasques de cada un dels plats, de manera que tothom pogués participar-hi d'una manera o d'una altra.

Sempre supervisats per Vila, es posaren després a la feina i a poc a poc el que abans era només literatura anà agafant cos i convertint-se en un gustós plat. Per finalitzar el taller els participants, juntament amb el seu monitor, gaudiren d'un sopar en el qual tastaren cada un dels plats que durant les dues hores anteriors havien cuinat. La propera cita, per només un euro, tindrà com a fil conductor el cinema.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.