algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Maria Huerga mostra a la torre de ses Puntes la natura més irreal

L'artista presentà a l'espai la seva primera exposició individual


L'artista mallorquina Maria Huerga (Manacor, 1970) inaugurà dissabte passat a la torre de ses Puntes de Manacor la seva primera mostra individual, Maria Huerga. Obres 1998-2002, que recull una part de les seves creacions en què la natura esdevé irreal.

Llicenciada en belles arts a la Universitat de Barcelona, ciutat on viu i fa feina, la jove artista es considera admiradora de nombrosos pintors i admet tenir certes influències de creadors surrealistes, com Yves Tanguy, Louise Bourgueois, Lucio Fontana o Joan Miró. Influències que es posen de manifest en la seva obra, en la qual es fan paleses algunes de les característiques que defineixen aquest moviment pictòric.

Als quadres de Huerga, en què la natura predomina per sobre de qualsevol altra tema, es poden constatar aquests trets, tal com es posa de manifest al text del catàleg signat per Carme Castells El substrat de l'inconscient (...), l'alteració de la lògica semàntica dels objectes quotidians (...), la sexualitat en primer terme.

Els olis de Huerga recreen un univers personal que, segons l'artista explica en el text, es basa en «repetició, juxtaposició, superposició i joc», i en el qual les flors i els bulbs que originen aquestes flors són els elements principals amb què l'artista juga, dotant-los d'unes formes críptiques i d'uns colors que permeten identificar-los però que alhora els confereixen un caràcter irreal.

Huerga ha participat en diverses mostres col·lectives a Mallorca i a Barcelona. El 1995 fou seleccionada per al premi Art Jove i enguany ha fet part de l'exposició col·lectiva ... En projecte VII, que es presentà a la torre de ses Puntes i a l'Espai Mallorca de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.