algo de nubes
  • Màx: 19.76°
  • Mín: 12.82°
19°

Els actors de l'«Adoració dels tres reis d'Orient», preparats per sortir a escena

El casal Balaguer acollí l'assaig general de la popular representació de Llorenç Moyà

59218
El grup d'actrius i d'actors, tots junts a l'escala del casal Balaguer.

IOLANDA PERICÀS. Palma.
Nervis, rialles, bon humor i moltes de bromes foren les característiques predominants en l'assaig general de l'obra Adoració dels tres reis d'Orient de Llorenç Moyà, que cada any per Nadal fa pujar a l'escenari destacats personatges de la societat mallorquina. Quasi una hora tard, i amb vestits nous de trinca, els diferents personatges, entre els quals predominen enguany els polítics, anaven ocupant a poc a poc els seus llocs en l'improvisat escenari del casal Balaguer, i es preparaven per començar a actuar.

Amb un mestre de cerimònies, l'actor José Vico, convertit en una drag queen, va començar la representació, que per primera vegada incloïa la presència dels tres reis en un mateix assaig. Fins al darrer moment, els sobirans, tres dels candidats a la batlia de Palma, Ferran Trujillo com a Melcion, Pere Muñoz com a Gaspar i Eberhard Grosske com a Baltasar, repassaren el seu text, que amb prou feines havien memoritzat.

El periodista Joan Calafat, en el paper d'Herodes, demostrà els seus dots per al teatre, al costat dels dos doctors de la llei, Tolo Güell i el director general d'Economia del Govern, Antoni Montserrat. Aquests feren evident que duien la lliçó ben apresa i no dubtaren a posar-la en pràctica, amb cops i caigudes inclosos.

Mentre esperaven el seu torn per intervenir, la resta de personatges, la majoria amb el text a la mà, es reien de les intervencions dels altres i alguns, fins i tot, de les pròpies. La divertida representació tindrà lloc, com cada any, el proper dia 6 a les 12.00 hores a ses Voltes. Si la pluja hi fa la seva aparició, la funció es traslladarà al saló d'actes del col·legi Monti-sion de Palma. En tot cas i per l'ambient preelectoral que es respira, la representació serà plena d'improvisacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.