algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

La Mostra de Cinema i Vídeo de Palma homenatjarà Simó Andreu

El reconeixement tindrà lloc el dia 17 de gener al Teatre Municipal

P.GIMENEZ.Palma.
L'actor mallorquí Simó Andreu rebrà un homenatge en el marc de la VIIa edició de la Mostra de Cinema i Vídeo de Palma que, dins del programa de festes de Sant Sebastià, es desenvoluparà, del 13 al 17 de gener, al teatre Municipal. Aquesta és la primera mostra de reconeixement que l'intèrpret rep de la ciutat de Palma.

Concretament, Neus Albis dirigirà la cerimònia prevista pel dia de la clausura de la mostra (17 de gener), a partir de les 21.30 hores, i que s'iniciarà amb el recital de piano a càrrec de Christian Guerin, que oferirà un programa d'obres inspirat en el repertori de bandes sonores de pel·lícules.

Seguidament, el grup Percussi-o-no, guanyador del certamen Art Jove 2002 a la modalitat de música de percussió, donarà pas amb la seva actuació a les projeccions del curtmetratge Señores de Gardenia, del director Toni Aloy i que compta al seu repartiment amb Simó Andreu i Marisa Paredes, i el llargmetratge La novia ensangrentada, de Vicente Aranda.

Per la seva banda, Josep Antoni Pérez de Mendiola, crític de cine i coautor del llibre Cent anys de cinema a les Illes, serà l'encarregat de fer el parlament que repassarà la trajectòria d'Andreu davant l'auditori, que espera comptar entre els assistents amb les autoritats de Palma, el cineasta Toni Aloy i el mateix Simó Andreu, entre d'altres.

Organitzada per Artífex Cultural amb la col·laboració de la direcció general de Joventut del Govern, l'Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, Fundació Sa Nostra, Fundació Pilar i Joan Miró, Servei de Recursos Audiovisuals de la UIB i M7, la convocatòria d'aquest any cerca consolidar-se definitivamen, tot incorporant aquesta nova secció de reconeixement a una figura del cine de les Illes.

Encara que aquest acte centrarà la mostra d'enguany, durant els cinc dies en què es desenvoluparà la cita s'ha previst la projecció de més de 40 títols a les distintes vetllades d'autors professionals (dia 13 de gener), nit de cinema independent (dia 14), documentals i filmacions històriques (15 de gener) i cinema d'animació realitzat pels alumnes de la UIB (dia 16).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.