cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 25°
28°

Josep Guinovart planteja a Pelaires un viatge per «Les coses de la terra i la mar»

El Centre Contemporani exposa 18 pintures i 8 dibuixos recents de l'artista català

93304

L'operari de la sala i Pep Pinya ubiquen la peça «Des de la barca».


El Centre Cultural Contemporani Pelaires inaugura avui vespre l'exposició que sota el títoLes coses de la terra i la mar reuneix a la sala de Palma una selecció de l'obra recent d'una de les veus més personals i importants de l'art català i espanyol: Josep Guinovart.

Un total de 18 pintures de gran format i una expressiva sèrie de 8 dibuixos integren aquesta mostra a la qual el barceloní planteja un viatge d'anada i tornada, de la terra al mar, que es mou estèticament entre l'expressionisme i el lirisme.

Enamorat de Mallorca, Josep Guinovart, explicà durant una conversa telefònica que la sèrie que presenta en aquesta ocasió «és molt oberta» i destacà que gravita indistintament entorn dels dos conceptes, «la mar i la terra», gràcies a «referències subjectives que guarden una estreta relació amb les experiències viscudes».

Unes experiències, d'altra banda, estretament lligades als records de l'artista amb Mallorca, terra que descriu com «una font constant de sensacions, situacions primàries, que m'han fet sentir en profunditat la mar i la terra».

Amb la ferma convicció que «el pintor no és més que un transmissor de sensibilitats i experiències viscudes, que aconsegueixen que l'home pugui endinsar-se i descobrir les experiències que altre transmet», per qui fou una de les veus de Dau al Set, «la temàtica no deixa de ser un pretext per arribar a la resolució final del quadre, que vol transmetre les experiències i estats d'ànim de l'autor».

En aquest sentit, Josep Guinovart identificà les seves pintures com «actors més significatius» per aconseguir comunicar les seves sensacions «la poètica i el mite. Factors anecdòtics -afegí- que permeten fer aquesta lectura oberta de les obres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.