algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Conservatori de Palma inicia un curs pilot d'interpretació teatral

El mòdul, subvencionat pel Fons Europeu, el coordina Pere Noguera


El Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma ha organitzat un curs pilot d'interpretació teatral, coordinat per Pere Noguera i amb un professorat format per Pere Fullana, Mateu Grau i Caterina Maria Alorda, tots ells llicenciats en Arts Escèniques.

Aquest curs experimental de formació professional i subvencionat pel Fons Europeu s'ha dividit en dos grups, un de matinal, dirigit a persones a l'atur, i un altre d'horabaixa, dirigit a persones en situació laboral activa. La durada del curs és de 300 hores, que es duran a terme durant els pròxims mesos.

Segons Pere Noguera, «esperam que aquest mòdul experimental tingui continuïtat en el temps, però ara és una incògnita, ja que com a curs pilot que és no sabem com es desenvoluparà. De tota manera estam molt contents, ja que les places previstes es van completar de seguida i els alumnes demostren molt d'interès i bon nivell. Crec que responem a una demanda clara que hi ha a la nostra Comunitat. Estam mancats de formació teatral».

Aquest curs està destinat a totes aquelles persones amants de la interpretació, però que no han tingut accés a una formació reglada i oficial. «Se cerca una formació bàsica per descobrir el que és la interpretació. Són persones sense experiència que volen iniciar-se en aquest meravellós món», va explicar Noguera.

Entre els continguts conceptuals del curs hi ha el cos com a instrument a l'espai, el text teatral, un codi personal per transmetre emocions, relació de l'actor-comunicador amb els altres aspectes de l'escenificació, la respiració i la improvisació. Els alumnes també aprenen relaxació i el coneixement de l'acte respiratori, l'educació de la veu seguint la llei d'uns determinats principis referits a l'emissió del so, a més de la fonètica catalana; coneixen la qualitat expressiva de la veu, els principis bàsics de l'anatomia, el moviment com a llenguatge narratiu i la projecció i l'amplitud del moviment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.