algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Reina Sofia compra un quadre de Joan Miró del 1927

El Museu Reina Sofia de Madrid ha adquirit una tela de Joan Miró coneguda com Pintura que el pintor català realitzà el 1927, així com altres de Juan Gris i una escultura de Picasso. L'oli sobre llenç Pintura de Joan Miró de 1927 fou adquirit per compra directa a Christie's per 3,8 milions de dòlars. Pertany a l'època de més alt contingut poètic de l'artista. El Reina Sofia posseeix obres de Miró datades el 1925 i 1928, i per això Pintura completa la representació d'una de les etapes més valorades de l'artista, representat en el museu amb 50 pintures, 46 escultures, 20 dibuixos i 300 gravats.

L'escultura en bronze Cabeza de mujer (Fernande), adquirida per 4 milions de dòlars, fou realitzada per Picasso el 1909. El pintor madrileny Juan Gris ha passat a ser un dels millors representats -en relació amb la seva escassa obra- en el Museu Reina Sofia, després de la compra de sis obres seves en concepte de donació per part de Caja Madrid.

La ministra d'Educació i Cultura, Pilar del Castillo, presentà ahir aquestes obres que reforcen les col·leccions que posseeix el Reina Sofia d'aquests artistes, als qui es dedicarà una sala a cada un després de l'ampliació, i que han arribat al museu per la fórmula de pagament d'impostos de l'entitat financera a través de la compra d'obres d'art.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.