algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

La sala Pelaires cita tres grans de l'art i la plàstica contemporanis

Mostra 21 gravats de Miquel Barceló, Juan Muñoz i Manolo Valdés


Obra gràfica de Miquel Barceló, Juan Muñoz i Manolo Valdés integren l'exposició Pelaires en gràfica, la mostra que s'inaugura avui vespre a la sala de Palma i que reuneix d'aquesta manera tres de les figures més destacades de l'art i la plàstica contemporanis.

El recorregut de l'exposició, integrada per un total de 21 obres -totes gravats valorats entre els 1.500 i els 6.100 euros-, permet trobar-se amb una part de la sèrie Lanzarote, que l'artista Miquel Barceló (Felanitx, 1957) realitzà el 1999. Pelaires mostra una selecció de 8 obres de les 30 que integren aquesta sèrie, entre les quals destaca un collage que reprodueix la forma d'una granota amb paper de diari.

L'exposició continua amb cinc obres de les dotze que componen la sèrie Mobiliari de Juan Muñoz. Encara que l'artista madrileny, que va morir a Eivissa de manera sobtada l'any passat, fou reconegut especialment en l'àmbit de l'escultura amb les seves macroinstal·lacions de persones, Muñoz també fou autor de gravats i litografies.

A les cinc obres que presenta Pelaires, grans formats amb una tècnica de gravat molt especial i difícil de materialitzar, s'hi deixa veure la petjada de l'artista que va guanyar el Premi Nacional d'Arts Plàstiques el 2000. En aquestes peces l'escultor juga i barreja amb subtilesa elements de l'entorn quotidià, com una cadira i un sofà o una cadira i una ximeneia, construint un nou element que cerca l'equilibri de la composició.

Per últim, el valencià Manolo Valdés, una altra de les firmes destacades del nostre temps, està present a Pelaries en gràfica amb vuit obres. Les quatre primeres formen part de la sèrie Menines i s'hi constata una de les característiques que distingeixen l'autor. Els quatre gravats reprodueixen la silueta d'una menina i connecten amb el joc visual que habitualment planteja Valdés a les seves obres, un joc que convida l'espectador a indagar en la seva memòria cultural i reconèixer iconogrames propis de la història de l'art. En aquest cas concret, Valdés es recrea en l'estudi de la figura central del famós quadre de Velázquez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.