nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
10°

«Mallorca té tots els condicionants per ser plataforma de moda internacional»

El dissenyador mallorquí Miquel Adrover es reuní amb la presidenta del Consell

101336
Sebastià Pons, Maria Antònia Munar i Miquel Adrover (dreta). | S.CASES.

«Si alguna vegada deix la política li demanaré una feina a Miquel Adrover, el món de la moda m'entusiasma», així es manifestà la presidenta del Consell Maria Antònia Munar després de l'audiència que mantingué amb el dissenyador de Calonge Miquel Adrover i el seu representant, Sebastià Pons. El modista explicà que entre els seus projectes per l'any que ve destaca una gran mostra retrospectiva que es podrà veure primer a Los Angeles, després a Barcelona i és molt probable que pel març del 2003 l'exposició arribi a Mallorca. En aquest sentit, la mostra repassarà el treball del dissenyador mallorquí a través de les seves sis col·leccions. «La idea», explicà Adrover, «és dividir l'espai en sis sales, cada una d'elles dedicada a una col·lecció, amb deu dissenys representatius de cada una d'elles».

La intenció de l'exposició és explicar «la filosofia i les influències de cada col·lecció». A Mallorca, però, la mostra es complementaria amb una sèrie de refèrencies a l'illa, «perquè els meus dissenys estan molt relacionats amb Mallorca, totes les meves creacions tenen referències importants a l'Illa, perquè sempre es nota d'on és un». El dissenyador mallorquí, que mostrà la seva darrera col·lecció aquest setembre a la Setmana de la Moda de Nova York, aposta per la creació d'una passarel·la, «similar a Cibeles o Gaudí, ja que Mallorca té tots els condicionants per ser una plataforma en el món de la moda a nivell internacional», afirmació amb la qual coincidí plenament Munar.

Així, Adrover explica que ha aprofitat la visita a l'illa «a banda de per descansar i veure la família» per dur a terme diferents activitats relacionades amb el seu negoci, com ara «negociar amb Lotusse la fabricació de la nostra línia de sabates o cercar sponsors europeus per promocionar la nostra marca a Europa». El dissenyador creu que és important apostar per la indústria mallorquina ja que «aquesta treballa molt en la nostra línia amb productes artesanals exportables al mercat internacional de la moda».

Adrover, que des de la seva separació de l'empresa Pegasus treballa pel seu compte, posa de manifest, després de la seva experiència Nova York on les seves propostes foren molt ben acollides per la crítica, que «ara es tracta de trueure el 'carro' cap endavant i fer que el 'business' funcioni». El dissenyador assegura que després de l'11 de setembre la indústria s'està començant a recuperar. La seva sisena i fins ara darrera col·lecció, Ciudadano del mundo, estrenada el setembre a Nova York, reprèn les característiques sobre les quals es basa l'estil Adrover, peces casuals, atrevides i avantguardistes, amb certs tocs d'extravagància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.