nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Descobert l'«home de Geòrgia», una nova espècie d'homínid

S'ha descobert a Geòrgia una nova espècie d'homínid de prop de dos milions d'anys (entre 1'8 i 1'9 milions), l'Homo georgicus, que demostra una arribada molt antiga a Euràsia dels humans originaris de l'Àfrica, segons anuncià un equip de paleontòlegs francesos i georgians en un article publicat a París amb motiu de les actes de l'Acadèmia de les Ciències francesa. Aquest «home de Geòrgia» fou identitifcat a partir de la mandíbula gairebé completa descoberta el mes de setembre del 2000 al jaciment de Dmanissi, cèlebre com a lloc on es trobaren importants restes d'homínids del Pleistocè inferior.

A partir dels darrers descobriments, l'equip de paleontòlegs considera que «les diferències de mida i no de forma» entre les diferents mandíbules desenterrades fins ara en aquest jaciment corresponen a individus de sexe diferent però de la mateixa espècie.

Aquest «home de Geòrgia», acabat de descobrir, té afinitats amb l'Homo habilis i amb l'Homo rudolfensis i, segons els autors d'aquesta investigació, «es pot considerar un dels seus descendents, que anuncia l'emergència de l'Homo ergaster». Aquest darrer homínid sembla que és la forma arcaica de l'Homo erectus i fou el primer que emigrà des de l'Àfrica.

Però l'«home de Geòrgia», aparentment contemporani dels primers Homo ergaster africans, fa pensar que aquest esdeveniment crucial de l'evolució de l'home potser es va produir abans del que es creia fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.