nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El vaixell escola danès, el «Danmark», visita Palma aquesta setmana

El cèlebre vaixell escola de vela danès «Danmark» va arribar ahir al dic de l'Oest de Palma, on romandrà fins divendres, en el transcurs d'un creuer d'instrucció transatlàntic. A bord porta 80 alumnes i els seus habituals 20 tripulants, que durant tres mesos realitzen en el vaixell les classes pràctiques i teòriques en un itinerari que ha inclòs visites als Estats Units, Irlanda, Cadis, Mallorca (on podrà ser visitat demà entre les 14.00 i les 16.00 hores) i Gran Bretanya, abans de retornar a Dinamarca.

Aparellat de fragata, el Danmak pertany a la fundació George Stage establerta el 1882 sota administració de la Direcció d'Educació Marina i està considerat com un dels velers més bells del món. Va iniciar les seves singladures el 1933 en un viatge de més de mig any de durada i des de llavors ha estat en servei ininterromput, forjant els homes de la mar.

Amb 790 tones de desplaçament, la seva eslora és de 64 metres i ascendeix a 77 amb el bauprés. Els seus tres pals, trinquet, major i messana, mesuren més de 30 metres d'altura i totalitzen una superfície vèlica de 1.640 metres quadrats. En l'actualitat el Danmark és una veritable joia, amb tot el seu padaç i les seves eixàrcies, de la nàutica clàssica que desperta en tots els ports on arriba l'interès dels seguidors de la navegació tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.