algo de nubes
  • Màx: 20.45°
  • Mín: 13.93°
20°

La Corcoran Gallery de Washington mostra les escultures pintades de Miró

La Fundació Miró de Palma col·labora amb 62 dibuixos dels 1.295 que té en fons

58528
«La caresse d'un oiseau», de 1967.

La forma del color: Escultures pintades de Joan Miró és el títol de la mostra que la Corcoran Gallery of Art acull fins al proper 6 d'octubre i que mostra, per primer cop al centre de Washington, la totalitat de les escultures pintades "a excepció de les monumentals" que Miró realitzà al llarg de la seva trajectòria. La mostra exhibeix, així mateix, 162 dibuixos preparatoris, cinc quaderns de notes i prop de vint fotografies que pertanyen als fons de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma i que permeten seguir el procés des del paper fins a la figura, llevant fredor a l'exposició i acostant al públic el caire més humà de Miró.

Comissariada per William Jeffet, sotsdirector del Museu Dalí de Florida, i Laura Coyle, comissària d'Art Europeu de la Corcoran Gallery, La forma del color mostra un vessant desconegut del pintor de Son Abrines al públic americà, ara a Washington i properament a Florida. Encara cal determinar una tercera mostra, que no es descarta que sigui a Palma.

El projecte expositiu començà a gestar-se l'any 2000, quan els comissaris de l'exposició, William Jeffet i Laura Coyle, es varen posar en contacte amb la Fundació Miró de Palma per sol·licitar el préstec d'una sèrie de fons de la col·lecció per completar la mostra que havien concebut, centrada en la producció d'escultures pintades de Joan Miró. Després de les converses prèvies, els comissaris realitzaren una sèrie de viatges a Mallorca per concretar la selecció de dibuixos preparatoris dels amplis fons de què disposa la Fundació, un total de 1.295 dibuixos.

Amb l'ajuda de Pilar Baos, coordinadora de l'exposició des del centre de Palma, es féu la selecció de les obres més interessants en relació amb la temàtica proposada. En total se seleccionaren 62 dibuixos preparatoris, realitzats entre 1959 i 1977, que es troben en aquests moments en règim de préstec temporal. Així mateix, s'ha preparat la redacció d'un llibre que recull tota l'obra referent a les escultures pintades de l'artista, i en el qual també es troben els dibuixos previs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.