algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L'obra dels creadors literaris en català podrà arribar a tot el món

JoEscric.Com és el nou portal que fou presentat a Montuïri

Una finestra oberta al món per a la llengua catalana i un estímul perquè els nous i potencials creadors vegin publicada la seva obra. Aquest és l'objectiu del portal literari JoEscric.Com, que ahir es va presentar a Montuïri. La pàgina és dirigida pel professor titular del Departament de Filosofia de la UIB Francesc Torres i va ser fundada per l'empresari Vicenç Grande. «Hi ha molta de gent que no és professional i que en un determinat moment de la seva vida ha escrit una poesia o fet una novel·la i no té ocasió de veure-la publicada. Aprofitant les noves tecnologies i per donar projecció al català, oferim una bona eina perquè això sigui possible», comentà Grande.

Els requisits únics per poder publicar és que no hi hagi pornografia ni tampoc violència. És un portal obert a tothom. S'estableixen tres premis de 3.000 euros cada un i la publicació de 500 exemplars, i tres accèssits de 1.000 euros. La iniciativa de Drac Hotels i Salom-Comparini ja té un precedent important, que és la versió castellana YoEscribo.Com.

Ahir, a l'acte de presentació, s'entregaren els premis al basc Daniel Díez (novel·la) i l'accèssit a Alejandro Torijano, de Puerto Rico. En l'àmbit de poesia el guardó fou per a l'argentí Hernán Altamirano i l'accèssit, per a la catalana Carmen Sanjuán. Quant al conte, els guardons foren per a l'argentí Raúl Rubén i l'accèssit, per a un jove cubà de 15 anys, Ray Raspall.

A l'acte es comptà, entre altres personalitats del món de la cultura, amb el batle de Montuïri, Gabriel Mates; el conseller de Cultura, Damià Pons; la consellera de Cultura del Consell, Maria Antònia Vadell; el director general de Política Lingüística, Joan Melià; el director general de Presidència, Pere Fullana, i Pere Palou, de la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.