algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Santi Celaya: «El cinema és un món fals i hipòcrita on predomina l'ego»

L'actor rodarà amb David Mataró el seu primer llarg el novembre

David Mataró i Santi Celaya, director i protagonista del curt Gas respectivament, es troben immersos en un nou projecte que començarà a donar els seus fruits a partir del proper mes de novembre quan els dos iniciïn el rodatge del que serà el primer llargmetratge de Mataró, Homenaje, també protagonitzat per Celaya. Després de recollir nombrosos guardons pel curt, entre ells l'Art Jove 2002 o el premi al millor actor al Festival de Curts de Cerdanyola, l'actor i el director treballen en la que serà la seva òpera prima pel que fa als llargmetratges. Amb el guió ja quasi enllestit i amb una petita part del pressupost Homenaje, que es rodarà íntegrament a Mallorca, narra la història d'un grup d'infants que 25 anys després es troben per retre homenatge a l'autor del documental en el qual ells participaren de petits.

Celaya és un dels protagonistes d'aquesta història coral «d'un jove que treballa de carter, per viure, però que no se sent satisfet i que esdevé el fil conductor de la pel·lícula, en què es produeixen una sèrie de desencontres entre el seu personatge i el d'una periodista de renom, que també de nina participà al documental», explica l'actor, que compartirà cartell amb alguns dels actors que ja participaren al curt, com ara María Galiana.

Pel que fa al director, aquest explica que el seu nou projecte «no s'assembla a Gas, però manté certs punts en comú, com ara el fet que la gent es pot identificar perfectament amb els personatges». Mataró posa de manifest que amb aquest llarg el que vol «és fer un retrat de la primera generació de la democràcia i com ha evolucionat aquesta», posant en els dos plats de la balança «el que ells esperaven del futur i allò que realment han esdevingut les seves vides actuals».

Pel que fa al fet de treballar «amb un amic», ambdós coincideix a afirmar que és una experiència molt positiva. «El món del cinema és un món on tot és ego, és molt fals i hipòcrita i treballar amb algú amb qui tens confiança canvia les coses, perquè aquí no hi ha una lluita d'egos», explica Celaya, que actualment treballa de regidor amb la companyia de Mirian Díaz Aroca, que representa el musical 101 Dálmatas a Barcelona.

Mataró, per la seva banda, posa de manifest que a l'hora de treballar amb algú que coneixes «és un avantatge perquè pots demanar a l'actor el que pensa, però no com a actor, sinó com a persona». De tota manera, el director explica que «cerc fer feina, però no per tenir una presència mediàtica. Vull fer una primera pel·lícula, per poder fer-ne després una segona».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.