cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Fernando Castro explica «Què és una conferència» des del Solleric

El crític participà en la proposta de Sánchez Blanco a la Nit de l'Art

Pocs minuts després de les 20.00 hores dos homes sortiren a un dels balcons del Casal Solleric per protagonitzar un dels actes previs a la Nit de l'Art que se celebra avui. Eren el crític d'art Fernando Castro, amb un megàfon a la mà, i l'artista Domingo Sánchez Blanco, vestit com «el rei dels xampinyons», disposats a pronunciar una conferència. Amb un auditori un poc despistat per la inusualitat de les maneres, Castro encetà la xerrada amb una Conferència per a xampinyone. Poc després continuà la conferència a l'entrada del Casal, on Castro explicà Què és una conferència detallant els elements que la formen.

Entre els assistents a un esdeveniment tan peculiar hi eren Carme Feliu, regidora de Cultura a Cort; artistes com Pep Guerrero, Amador, Teresa Matas o Joan Soler; galeristes com Joan Guaita o Ferran Cano; curiosos i la comissària de la mostra que avui Sánchez Blanco inaugura, Neus Cortés.

Quant a la intervenció que ocuparà l'Espai Quatre, també titulada Conferència per a xampinyons, Sánchez Blanco fa referència al fet que «propostes com aquestes, ben tractades, suposen sempre un risc per la poca acceptació que generalment tenen, ja que impliquen una mirada actual i contemporània amb refèrencies poc esteses entre el gran públic».

L'artista reflexiona a través d'una mena de «planter» de xampinyons, col·locats en una sala d'espera, o fent una conferència en «un anglès que ningú no entén però que tothom afirma entendre» sobre «llocs comuns, gests i uniformitat», i sobre el fet que «els soterranis o llocs amb fems són una mena de brou de cultiu que genera tot això».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.