cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Antònia Font es consagra a Vic com una de les millors formacions

El grup Tramudança enceta la participació balear al MMVV

«Cau es sol de s'horabaixa dins s'horitzó». Aquestes són les primeres paraules de la lletra de la cançó Alegria, que dóna nom al darrer disc d'Antònia Font. Aquest tercer àlbum ha consagrat la formació mallorquina, que fa un parell de dies oferí un concert a Barcelona amb motiu de la Diada de Catalunya i ahir rebé un valuós premi en reconeixement de la crítica del Principat i també encapçalà el cartell del concert estel·lar del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). És, sens dubte, el moment més àlgid, esplendorós, d'aquest grup.

L'esmentat guardó es diu premi Puig-Porret del periodisme musical de Catalunya. Més de cent professionals escolliren, en aquesta cinquena edició, Antònia Font com el millor en l'apartat Pop-rock; Albert Pla, Cançó; Toni Xuclà, Jazz i músiques improvisades; Miquel Gil, Folk; Duquende, Flamenc; i Balago, Electrònica. D'entre aquests es proclamà Antònia Font com a gran triomfadora, obtenint 10.000 euros (prop d'1.600.000 pessetes). Així mateix, s'obsequià als components amb una escultura de bronze creada en exclusiva per Pladevall.

El cantant de la formació, Pau Debon, expressà la seva satisfacció per aquest important reconeixement obtingut, molt destacable tenint en compte que ve «dels crítics», i que els anys anteriors l'han aconseguit noms tan coneguts com Pascal Comelade, Quimi Portet, Els Pets i Jaume Sisa. Debon també reconegué que Antònia Font ara viu «el punt més alt. La promoció i l'empenta d'Alegria és molt bona, el disc agrada». Finalment, Debon anuncià la intenció de fer una gira de concerts a teatres, «amb el mateix repertori però canviant arranjaments».

Per la seva part, el nou director del MMVV, Jordi Turtós, alabà l'«alta qualitat dels mallorquins, nous exponents del canvi del panorama musical en llengua catalana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.