cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

Els nins saharians s'acomiaden de les seves «Vacances en pau» a l'illa

En un avió rumb a Tindouf, Algèria, els més de 100 al·lots saharians que han gaudit d'un estiu diferent a l'Illa, partien ahir horabaixa cap al campament de refugiats del Sàhara Occidental, on els esperaven les seves famílies. Enrere quedaven dos mesos d'intenses emocions en un món desconegut per ells i on queda una família d'acollida trista per la marxa d'aquests petits, que han estat durant aquest temps un fill més a qui oferir afecte.

L'abans i el després d'aquestes vacances té un contrast accentuat. Van venir cansats, amb problemes de salut i vestits el ple juliol fins i tot amb tres parells de calcetins. Ahir, aquests petits ambaixadors d'un poble sotmès, oferien un aspecte totalment diferent. Roba nova, ulleres de sol i joguines són alguns dels valuosos records que ensenyaran en arribar a les seves vertaderes famílies.

Són sense cap dubte les millors vacances, amb excursions, festes i moltes hores de diversió a la platja. Han conegut el que és viure en una casa en condicions i han tengut les necessitats bàsiques cobertes, com una bona alimentació o simplement una dutxa d'aigua calenta. Però ells sabien que només era això, unes vacances. Tanmateix, entre la tristesa de deixar això, també s'esbossava ahir a les seves cares un enorme somriure per la seva tornada a casa. I és que, malgrat les ínfimes condicions en què viuen durant tot l'any, el desert del Sàhara continua sent la seva llar.

Els 115 nins saharians que partiren ahir han participat en el programa Vacances en Pau que des de fa uns anys organitza l'Associació d'Amics del Poble Saharià. L'entitat, amb seus a tot el territori espanyol, té per objectiu ajudar i donar a conèixer quina és la situació del poble saharià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.