algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Troben a Segòvia restes d'un complex residencial romà dels segles II a IV dC

Els treballs arqueològics que la Universitat SEK ha realitzat al llarg de l'estiu a les excavacions de la vila romana de Coca han posat de manifest l'existència d'un gran complex residencial de certa importància i prestigi social, construït entre els segles II i IV després de Crist. Aquesta és una de les principals conclusions de la campanya arqueològica desenvolupada aquest estiu pels alumnes i professors de la Facultat de Patrimoni del campus privat, integrada al projecte «Cauca» que des de 1999 desenvolupa sota la direcció dels arqueòlegs Cesáreo Pérez i Olivia Reyes.

Al llarg dels quatre anys de durada d'aquests treballs del jaciment ubicat al paratge denominat Tierra de las Pizarras, els experts han esbrinat que l'immoble pertanyia a una família d'alt poder adquisitiu, vinculada previsiblement a la família imperial de l'època de l'emperador Trajà.

Un portaveu de la Universitat SEK va explicar que la tasca realitzada pels alumnes i professors que han participat durant aquest estiu a la campanya arqueològica ha aconseguit excavar parcialment un total de quatre estances; en les quals s'han trobat vestigis de paviment de marbre de gran qualitat. Els responsables de l'estudi consideren «sorprenent» l'ús de marbre d'origen llunyà per a l'ornamentació de les parets i terres de la villa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.