muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

L'«Ilex» es proclama vencedor absolut

El «Capricia» s'imposà en la IV Copa SAR Joan de Borbó, reservada a la categoria Clàssics

L'Ilex, a la categoria Època, i el Capricia, a la categoria Clàssica, es varen proclamar ahir campions del XVIII Trofeu Almirall Comte de Barcelona a les respectives classes. S'ha de recordar que a la categoria Època hi participen les embarcacions avarades fins a desembre de l'any 1949, mentre que a la de Clàssics s'hi poden inscriure els avarats entre el mes de gener de 1950 i el desembre de 1974. Els patrons d'ambdues embarcacions, Jorge Pérez per part de l'Ilex i Felicioni Franco per part del Capricia de la Marina militar italiana, varen rebre el trofeu de guanyadors de mans del rei Joan Carles, que va presidir ahir vespre en el palau de l'Almudaina de Palma la cerimònia de lliurament de guardons d'aquesta edició, en la qual varen participar poc més de mig centenar de vaixells d'època.

Aquesta competició, tota una tradició ja a les aigües de la capital mallorquina, basa la seva espectacularitat en la bellesa de les embarcacions, totes realitzades en fusta i ferro de tall antic. A més a més, una altra de les característiques d'aquesta regata és que els tripulants de les embarcacions no poden utilitzar cap mena d'instrument tecnològic modern que faciliti la seva tasca, i s'han de guiar només pel seu propi instint i intuïció. Curiosament, el rei Joan Carles va participar divendres en aquesta regata a bord de l'Ilex, una de les embarcacions més antigues de la regata. El vaixell patronejat per Jorge Pérez i amb Germán Ruiz com a armador fou construït per les drassanes Camper & Nicholson a Gosport (Anglaterra), i avarat l'any 1899.

Per la seva banda, el Capricia és un iot dissenyat l'any 1962 i construït el 1963 per les drassanes AB Neglinge, amb una eslora de 22'50 metres. La d'ahir va ser la darrera jornada de la present edició d'una competició nascuda per ajudar a conservar el patrimoni naval i que ahir es va caracteritzar per la desfilada de totes les embarcacions engalanades. A banda del rei Joan Carles, també varen assistir a la cerimònia d'entrega de premis el president del Parlament balear, Maximilià Morales; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i la delegada del Govern central a les Illes Balears, Catalina Cirer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.