algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Un gran asteroide localitzat fa només un mes passa demà arran de la Terra

Es tracta d'un fenomen que succeeix cada mig segle

L'asteroide 2002NY40, d'uns vuit-cents metres de diàmetre, passarà demà diumenge molt a prop de la Terra, concretament a una distància 1'3 vegades més gran que la del nostre satèl·lit, la Lluna. Demà, dia del seu major acostament, l'asteroide passarà a prop de l'estrella més brillant del firmament d'estiu, Vega. Aquesta roca, descoberta el 14 de juliol, es podrà observar des del nostre planeta amb prismàtics i especialment a primeres hores de l'auba.

El director del Programa de l'Agència Espacial Nord-americana (NASA) d'Objectes Propers a la Terra Yeomans assenyala que «esdeveniments com a aquest succeeixen cada 50 anys». Tanmateix, l'última vegada que es va poder observar un asteroide de la mateixa mida al costat de l'òrbita de la Lluna fou el 31 d'agost de 1925, segons dades de l'agència dels EUA. Els investigadors aprofitaran per recopilar informació de l'asteroide a mesura que s'apropi.

Així, un grup del gran radi telescopi d'Arecibo a Puerto Rico dispararà ones de ràdio a l'asteroide 2002NY40 a mesura que s'aproximi a la Terra. Els astrònoms desconeixen la composició d'aquest asteroide, per tant n'estudiaran l'espectre en la seva aproximació. Actualment se sap que existeix molt poc risc de col·lisió amb aquest asteroide en les pròximes dècades, però amb les properes mesures d'Arecibo es podrà tenir més certesa sobre el tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.