muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

El banc d'idees «mmm...» presenta el projecte «Telemare» a Binissalem

Can Gelabert acull una performance dins el «Panem et Circenses»

El projecte de Telemadre sorgí fa uns anys a Madrid de la mà del banc d'idees mmmm. Els quatre joves que formen el grup, Eva Salmerón, Ciro Márquez, Alberto i Emilio Alarcón, sentiren, després d'un temps de viure sols, «la necessitat de canviar certs hàbits d'alimentació».

Tot començà quan s'adonaren que amb la feina que tenien sempre acabaven menjant als restaurants o un entrepà a corre-cuita, perquè és clar, no hi havia temps ni per cuinar ni per comprar. Nati García, la mare d'Emilio, va ser la pionera que posà en pràctica aquesta idea: «Es tracta de fer visible aquella feina que sempre ha estat invisible» puntualitza Eva, «remunerant aquest treball com qualsevol altre, perquè a vegades els fills pensen que tot els és degut i no donen ni les gràcies quan la mare s'ha passat el dia a la cuina».

Actualment la idea s'ha difosa per quasi totes les comunitats. A Mallorca encara està començant a posar-se en marxa. Aina Ma Vallés , mestressa de casa de 51 anys, casada i amb tres fills, és la primera telemare de Binissalem. Va conèixer el projecte gràcies a la seva filla Anabel i ha agafat la idea amb molt d'entusiasme, malgrat el seu escepticisme: «Crec que aquesta experiència està més enfocada per les ciutats, perquè al poble qui més qui manco té algú que li cuina gratuïtament», comenta.

Avui a les 21.00 hores els membres de mmmm han previst una acció al Casal can Gelabert on presentaran les telemares dels voltants de Binissalem, en el marc del programa cultural Panem et Circenses. L'organització és molt senzilla. La 'telemare' fa la compra i cuina plats equilibrats i variats per als 'telefills'. Una vegada el menjar preparat els hi envia dues vegades per setmana ben empacatat per taxi. El projecte va dirigit a la gent en general. A la direcció format web www.mmmmideasbank.com, les telemares i els «fills adoptius» es posen en contacte i decideixen tots els aspectes formals, com preus i gusts especials.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.