algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 13°
14°

L'actor argentí Rodrigo Malmstein prepara a Mallorca una obra teatral

L'artista fou una de les revelacions de la darrera edició del Grec

Després d'aconseguir un gran èxit en la passada edició del festival Grec amb Kleines Helnwein, la seva primera obra escrita i dirigida per ell, l'actor argentí Rodrigo Malmstein s'ha establert a Mallorca. Una terra on té les seves arrels paternes i des de la qual té en perspectiva pegar el bot a Europa. Tot i la seva jovenesa, acumula ja una trajectòria com a actor avalada per la seva participació en importants muntatges i festivals internacionals com el de Buenos Aires. I ara, a Mallorca, prepara la direcció de la seva segona obra, ja en català, com també l'adaptació del muntatge amb el qual va triomfar al Grec per tal de poder-la representar en algun espai escènic de la nostra Illa.

Respecte de l'argument de la segona producció, l'artista crearà a través del títol Trisoma par XXI, gen que defineix la síndrome de Down, una metàfora del poder servint-se de tres personatges universals de Shakespeare: Ofèlia, Macbeth i Lady Macbeth. Personatges, tots tres, la vigència dels quals reclama afirmant que «avui dia encara serveixen com a referència de certs poders ostentosos i alhora decadents que es perpetuen en la història de diferents societats».

Es tracta d'una aposta pel teatre contemporani en la qual es barregen la interpretació amb la música en viu i amb la dansa. D'aquesta manera, «a cada un dels tres personatges li correspon un parella de ball que ve a ser el seu substrat emocional. A través de la dansa, que serà com la seva ombra, aflorarà el vessant més sentimental de l'home, el seu si més intens», explicà l'actor. El muntatge cerca per sobre de tot «l'atac a tots els sentits de l'espectador passiu». D'aquí la importància d'ajuntar diferents disciplines artístiques. «Totes conflueixen en un mateix tot, encara que es van rellevant entre si l'una a l'altra», afirmà, per afegir que Trisoma par XXI és en si com «la ironia de la vida».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.