algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

El son, la guaracha i els boleros clausuren les Nits Mediterrànies

El cubà Isaac Delgado presenta anit el seu nou treball a Valldemossa

De l'Havana a Mallorca, passant per mig món. El Chévere de la salsa, l'ambaixador del son, de la guaracha i dels boleros cubans presentarà aquesta nit el seu so replè de tradició i de modernitat a les Nits Mediterrànies de Costa Nord. Isaac Delgado tancarà la temporada del centre cultural de Valldemossa amb un concert especial, on es presentarà el senzill Yo te quería María, que s'inclourà en el compacte Versos en el Cielo que sortirà el gener. El disc estarà produït per Costa Nord, Virgin i BisMusica.

«Després de tres anys, encara ens queda molt camí per recórrer». Paco Calatayud, director del centre, va expressar la intenció de continuar amb «les produccions pròpies» en els pròxims anys. «A les meves actuacions cerc que la gent es contagiï amb els nostres ritmes», va assegurar Delgado. La intenció: «Que el públic es comprometi amb les vivències dels cubans que ens passejam pel món». Versos en el cielo és un disc «més madur». Delgado ha revisitat diversos autors del moviment de la Nueva Troba Cubana com Silvio Rodríguez o Pablo Milanés. «Van marcar la meva infantesa, la meva joventut i la meva vida».

Els temes de sempre s'han adaptat a un estil concret, el de Delgado, que uneix tradició amb el jazz o el rock. Aquest darrer treball és una tornada a les arrels, ja que el primer disc del cubà també va incloure versions de clàssics. «He viscut fora de Cuba i he tornat al meu país». Delgado reconeix haver vist món, món que li ha ensenyat altres cultures. Tanmateix, les seves arrels són a l'Havana. «Al meu lloc de naixement respir l'oxigen que a altres no els agrada, no puc viure sense aquest». Pel cantant, els grans artistes cubans han estat «persones que han transcendit gràcies al fet que van poder viure a l'exili». La conseqüència: «Van portar la cultura cubana a altres llocs». Quan Delgado compon deixa l'empremta de les arrels en les lletres, escrites pensant sempre en «la cubania».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.