algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Aquesta matinada els rellotges s'han d'avançar una hora

Aquesta matinada els rellotges s'hauran d'avançar seixanta minuts, de les 02.00 a les 03.00 hores, amb la qual cosa entrarà en vigor l'horari d'estiu i es complirà així una directiva europea en aquesta matèria que pretén aconseguir un estalvi energètic de 66 milions d'euros "devers 11.000 milions de pessetes.

Segons l'Institut per la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), l'estalvi en il·luminació al sector domèstic a causa del canvi d'hora "durant els mesos que aquest té efecte, de finals de març a finals d'octubre", pot representar a Espanya un cinc per cent.

Si el consum mitjà d'una família espanyola és de 3.200 quilovats per hora, l'estalvi seria de més de sis euros per llar i de més de 60 milions d'euros per al conjunt. A això s'hauria de sumar, procedent del sector del comerç i serveis, un estalvi del 3 per cent "més de sis milions d'euros" en concepte de reducció de consum d'aire condicionat.

El canvi d'hora es va començar a generalitzar a partir del 1974, quan es va produir la primera crisi del petroli i alguns estats decidiren avançar els seus rellotges per poder aprofitar millor la llum solar i consumir, així, menys electricitat en il·luminació. Tanmateix enguany entra en vigor, amb caràcter indefinit, la novena directiva que regeix el canvi d'hora i que afecta tots els països de la Unió Europea, després de ser aprovada pel Parlament Europeu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.