muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

El Conservatori Superior nega la 'manipulació' denunciada per l'OSB

El director, Miquel Estelrich, diu: «Es fa malbé la imatge del centre»

La denúncia del comitè d'empresa de la Simfònica sobre «manipulació» de les bases per a les properes proves d'accés, el maig vinent, fou negada ahir per responsables de la Junta Directiva de la Fundació per la Música i el Conservatori Superior, entitats que el comitè hi implicava. «El Conservatori Superior no ha participat en cap moment en l'elaboració, redacció o aprovació de les bases», rebutjà ahir taxatiu Miquel Estelrich: «Demanarem explicacions i arribarem on faci falta perquè s'està fent malbé la imatge del centre».

Pere Muñoz, director general de Cultura del Govern, negà la suposada «manipulació» denunciada pel comitè i oferí explicacions sobre alguns dels punts denunciats. Un d'ells es referia al fet que no s'exigirà títol superior, malgrat que, fa dos anys, sí que es demanà a les últimes proves d'accés, en contra de l'argument del comitè d'empresa de l'Orquestra Simfònica de Balears (OSB): «Hi ha molt bons músics que no el tenen». Diuen els responsables sindicals que, aleshores, es «perjudicà un músic mallorquí» i, amb el canvi que critiquen, es «beneficia un professor del Conservatori».

Sobre aquest assumpte, Muñoz explicà: «Jo formava part del tribunal de fa dos anys, on hi va haver molta discussió sobre títol sí, títol no, cosa que jo vaig traslladar a la Junta Directiva». A partir d'aleshores, es va decidir no exigir-lo, «com recomanaven els músics». «Al principi jo defensava el títol superior», diu Muñoz, però em vaig adonar que «ells tenien raó; pot haver-hi un músic que sigui un fenomen i que no tingui títol superior», com succeeix en moltes ocasions i, segons ha pogut saber aquest diari, una cosa que «també succeeix en aquesta orquestra», va comentar ahir una font.

En treure aquest punt s'eliminaven les barreres de convalidació de títols estrangers, cosa que, en algunes ocasions, resulta difícil a causa de la diferència de plans d'estudi entre els països. Gori Marcus, gerent en funcions de la Fundació, digué que el comitè s'«ha precipitat» i que quan es firmi un conveni de col·laboració amb el Conservatori, en el qual es treballa des de setembre, s'eliminaran suspicàcies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.