algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
18°

El Mediterrani occidental i Mallorca centren el nou disc de Joan Valent

Sota el títol «Ensems» s'inclou un «Memòriam» a Blai Bonet i un tema dedicat a «Algaida»

40062
El compositor algaidí resident a Madrid passà uns dies a Mallorca. | J.T.

Després d'haver passejat el seu primer disc arreu de l'Estat, amb excepció de Mallorca, i part d'Europa, el compositor Joan Valent llança la setmana que ve el seu segon treball sota el títol d'Ensems. Són en total nou temes interpretats per l'Ars Ensemble i per als quals ha comptat amb diverses col·laboracions, com ara la de Pasión Vega i músics com el xeremier asturià José Manuel Tejedor i l'acordionista Josean Goicoetxea. Per a diverses cançons també compta amb un cor de cambra renaixentista.

En aquest nou treball Valent ha realitzat un viratge cap als sons musicals del Mediterrani occidental. Segons digué, «hi ha moltes diferències respecte del primer, en què predominaven les reminiscències àrabs. Amb aquest disc faig una ullada al nord del mediterrani, que sovint sembla que no existeix i hi és. Compositors com ara Morricone o Camarón en són clars testimonis». Un component força destacat del treball són també les referències a Mallorca. Aquestes es fan paleses a través de temes com ara Algaida, en recordança dels anys d'infantesa i joventut del compositor, o un Memòriam en homenatge al poeta santanyiner Blai Bonet.

Quant al primer, tot instrumental, Joan Valent assenyalà que malgrat haver establit la seva residència a Madrid per motius de feina, sempre ha mantingut el seu poble com «un punt geogràfic essencial dins del meu cor», mentre que Memòriam de Blai Bonet era «una peça que li devia. Ambdós durant un temps mantinguérem una bona amistat i sempre me parlava que havíem de compondre plegats una obra simfònica i coral. Era un projecte pendent que estic content d'haver compost».

Entre d'altres temes s'inclouen també títols com Au cega, Un moment, Mare o La mort, i és aquest darrer un poema musicat de l'autor català resident a Algaida Ricard Martínez Pinyol que és recitat per la cantant de l'Ars Ensemble Teresa Barrientos, acompanyada per les xeremies de Tejedor. Altres títols són Infinitum, una composició instrumental en què s'inclou la veu però fora lletra, i El tiempo i La luz, ambdós en castellà i cantats per Pasión Vega. Per al llançament d'Ensems el compositor Joan Valent ha signat per la discogràfica MuXXIc, filial de Gran Vía Musical.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.