algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Música i llengua feren país a Santa Eugènia

Més de seixanta actuacions reuniren milers de persones a la Trobada de Músics el poliesportiu

33156
Tres-cents músics enaltiren el català. | JAUME MOREY

Les expectatives eren bones i foren superades. Milers de persones prengueren part a la segona edició de la Trobada de Músics per la Llengua esdevinguda durant tota la jornada d'ahir a Santa Eugènia. La música i el sentiment nacionalista es donaren cita en una jornada on les senyeres compartiren escenari amb les cançons en la nostra llengua. Més de tres-cents músics i intèrprets amb el català com a llengua per vehicular el seu treball pujaren als dos escenaris habilitats per oferir seixanta actuacions en què tots els àmbits musicals hi foren presents. Des del pop-rock a l'ska o el reggae passant pel heavy o la música tradicional i la cançó d'autor foren representats en una jornada compartida per algunes de les màximes figures de la nostra música i els grups més novells.

La jornada arrancà puntualment amb una àmplia oferta d'animació infantil a càrrec dels grups Cucorba, Spaghetti i Serpentina. Famílies senceres s'hi desplaçaren per prendre part de les divertides propostes que s'oferiren. Amb elles, segons els organitzadors, el dia començà amb més força que mai, superant àmpliament qualsevol predicció. Les activitats, iniciades a les 10.00 hores del matí, es perllongaren fins a les 11.30 hores en què es donà pas a les actuacions dels grups de pop-rock més novells, com ara Incomplets o Krispats. La cançó tradicional també fou present durant el matí amb els Grallers de Manacor i dues colles de xeremiers. Amb ells es donà pas al dinar al voltant dels foguerons que s'havien previst amb nombrosos productes per torrar i saboroses panades, cocarrois i coques de verdura.

Els dos escenaris que s'ubicaren al poliesportiu de la localitat, el Sargantana i l'Audio Rent, acolliren les diferents actuacions que s'anaven succeint quasi bé sense interrupcions. Entre els nombrosos assistents de totes les edats que es desplaçaren a Santa Eugènia per gaudir de la música i la llengua, destacaren cares conegudes del món de la política com ara el president Antich, els consellers Damià Pons i Mateu Morro, els directors generals Pere Fullana i Joan Melià, el batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí i el d'Alaró, Pep Gomila.

El president Antich destacà la importància d'aquest tipus d'esdeveniments, posant de manifest que és «un molt bon símptoma que aquesta trobada cada any vagi a més». El president afegí que «iniciatives com aquesta demostren la importància de la tasca que duen a terme associacions com Músics per la Llengua o Joves de Mallorca per la Llengua, que donen un gran suport a les iniciatives en defensa del català». Segons l'organització de la trobada, ha estat un «èxit rotund», que es posava de manifest en l'animat ambient que es visqué a Santa Eugènia.

Ambient
La festa de la música i la llengua congregà a Santa Eugènia milers de persones que gaudiren d'una jornada dominada per un ambient festiu i les reivindicacions a favor de la llengua i la identitat mallorquina foren constants a través de cartells anunciant l'Acampallegua d'enguany, senyeres i pancartes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.