nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
23°

La literatura republicana dels autors de l'exili es recull en una plana web

El portal d'internet anomenat La biblioteca del exilio ofereix des d'ahir imatges de llibres, actes, revistes, diaris i fins i tot vídeos d'autors literaris rellevants que fugiren d'Espanya després de la II República i a causa de la Guerra Civil. El portal s'inclou en la biblioteca virtual Miguel de Cervantes, amb seu al campus de Sant Vicenç del Raspeig, de la Universitat d'Alacant.

Gràcies a aquest instrument, es pot accedir a través de la xarxa a una mostra de les obres, entre altres, del poeta Tomás Segovia i de l'assagista Angelina Muñiz, ambdós residents a Mèxic; i dels investigadors Emilia Zuleta, a l'Argentina; i Gerardo Piña-Rosales, als EUA, com també de l'escultor Francisco Vázquez Díaz (Puerto Rico), que compartiren el forçat exili a finals dels anys trenta.

La web, en cervantesvirtual.com portal/exilio, ofereix tot tipus d'informació d'obres i d'autors que se n'anaren als països iberoamericans i europeus, principalment, i, a més, també inclou referències científiques posteriors, hemeroteca i fototeca de la producció literària dels exiliats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.