muy nuboso
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 8.13°

La revista «L'Avenç» dedica el dossier de març a Mallorca

La revista d'història i cultura L'Avenç dedica el dossier d'aquest mes de març a Mallorca després de la calma, un recull d'articles centrats en la història social i cultural de Mallorca a partir dels anys 60. El monogràfic l'han elaborat Sebastià Serra, Manel Santana, Margalida Pujals, Pere Ferrer, Josep M. Buades, Antoni Marimon i Caterina Ramis, tots del Grup d'estudi de la societat, la cultura i la política del món contemporani de la UIB.

El volum fou presentat ahir pel director de la revista, Josep M. Muñoz; Sebastià Serra, coordinador del recull i del Grup d'Estudis; l'historiador Pere Fullana i el secretari tècnic del Departament de Cultura del Consell, Arnau Company. Company remarca que «és el primer pic que la revista, creada el 1977, dedica el dossier íntegrament a Mallorca, fet que suposa una important difusió de la historiografia de Mallorca a la resta dels territoris de parla catalana». Company afegeix que aquest recull d'articles és «una bona mostra de la feina que fan els joves historiadors a la nostra illa, que duen a terme la seva tasca sense complexos ni llasts del passat».

En aquest sentit, Serra coincideix a afirmar que «la presència a L'Avenç dóna encara més impacte als estudis històrics de Mallorca». Serra destaca que «el tema que tracta té una gran vigència, perquè és un període molt important per a l'anàlisi de la Mallorca actual».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.