algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

La Justícia britànica, a favor d'una tetraplègica que demana morir

Els metges retiraran aviat la respiració assistida de la pacient

En una decisió històrica, el Tribunal Superior de Londres ha resolt que una dona tetraplègica que no vol passar la resta de la seva vida prostrada al llit té dret a veure respectada la seva petició de morir. Aquest és el primer pic que un pacient, en ple ús de les seves facultats, sol·licita a la Justícia britànica el dret de morir i que li llevin la respiració assistida.

A la dona la podran dur a la sala de cures intensives de l'hospital perquè els metges compleixin la seva petició, encara que no hi ha plans perquè això es dugui a terme tot d'una, segons fonts legals. La pacient, que no es pot identificar per raons legals i que és coneguda com a «B», té 43 anys, és fadrina i sense fills i és paralítica del coll per avall des de fa més d'un any, quan se li rompé un dels vasos sanguinis de la columna vertebral.

La jutgessa Elizabeth Butler-Sloss va afirmar ahir que la seva decisió permetrà a la dona morir en pau i amb dignitat. «Vaig quedar impressionada per aquesta dona, pel seu gran coratge, fortalesa i determinació que ha mostrat el darrer any; pel seu sentit de l'humor i per la seva comprensió del dilema que ella suposa per a l'hospital», va explicar. La malalta va fer història quan, el passat 7 de març, va rebre a la seva habitació la jutgessa perquè fes una audiència al costat del llit on està prostrada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.