algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Projecte monumental per restaurar la Ciutat Prohibida de Pequín

Les autoritats xineses han aprovat un ambiciós pla per restaurar la Ciutat Prohibida, residència dels emperadors durant les dinasties Ming i Qing (1368-1911), que s'allargarà fins a la inauguració dels Jocs Olímpics del 2008. Els responsables del projecte, qualificat de «monumental», volen tornar tota la seva grandesa a l'entramat de palaus construït el 1420, i ja han avançat que aquesta serà una de les obres de més magnitud des de la revolució del 1911, que va suposar el final de l'imperi.

Segons els arxius històrics de Pequín, la Ciutat Prohibida, seu del darrer emperador, Pu Yi, tenia 9.999'5 habitacions, ja que es respectava una tradició mil·lenària que diu que només la divinitat celestial o l'emperador podien tenir al paradís un palau amb 10.000 cambres. D'acord amb els plans de l'Ajuntament, la restauració d'aquesta impressionant ciutat de 582 anys de antiguitat començarà enguany en alguns palaus tancats al públic.

Un dels reptes serà la selecció del material que s'adapti a l'antigua construcció, com també l'edificació de nous salons imperials on es pugui mostrar al públic una gran quantitat de tresors, molts dels quals no s'han exposat mai. El palau museu té una col·lecció d'uns quants milions de peces artístiques, considerades autèntics tesors. Amb la restauració de la Ciutat Prohibida, les autoritats municipales dubten en el dilema de preservar o de demolir centenars de cases antigues que envolten els murs de l'antiga seu dels emperadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.