cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

La UIB distribueix en dues jornades els actes del Dia Mundial del Teatre

D'aquesta manera, espera superar la participació de l'any passat

La UIB tornarà a sumar-se enguany a la celebració del Dia Mundial del Teatre i de la Poesia, el dia 21 d'aquest mes, però amb menys entusiasme que en l'edició anterior, en què la manca de participació obligà a suspendre més d'una activitat. En aquesta, només es faran quatre actes. La directora del Servei d'Activitats Culturals de la Universitat i organitzadora de la festa, Patrícia Trapero, explicà que «enguany no es farà una diada amb dotze hores plenes d'activitats teatrals, sinó que en farem algunes de puntuals entre aquest i dimecres de la setmana que ve». Amb aquest espaiament dels actes, Trapero confia que «els alumnes hi acudeixin bastant més que l'any passat».

A més, «els horaris de les activitats no es trepitgen, de manera que una persona pot assistir a totes, si vol», afegí. La diada començarà dijous a les 10.00 del matí a l'entrada de l'edifici Ramon Llull de la UIB amb un taller haiku, gènere poètic tradicional del Japó, a càrrec dels alumnes de filologia hispànica. La mateixa classe es repetirà a les 16.00 hores al Guillem Cifre de Colonya.

El mateix dia, el plat fort, segons la coordinadora, serà l'espectacle Músiques i lletres: les ratlles del món, «un recital poètic poc habitual», com va explicar Trapero, que tindrà lloc a les 12.00 a la sala d'actes de Son Lladó. A Músiques i lletres; les ratlles del món es recitaran poesies d'autors com Pere Corominas, Gabriel Ferrater, Jacint Verdaguer, Pere Quart i Salvador Espriu, entre altres. Per a això s'han creat cinc peces musicals especials que acompanyaran els diferents poemes. El darrer acte d'aquest dia és l'obra Tragèdies i comèdies de don Abili a l'Olimp, a càrrec de Valentí Pinyot, que es farà a les 15 hores a l'edifici Guillem Cifre.

El quart i darrer acte és l'únic que es farà fora del campus, concretament al Teatre Municipal, i serà dimecres dia 21. Es tracta del musical L'estrany cas del Doktor Jekyll i Mr, Hyde, de Morgana Teatre, a les 20.30 hores del vespre. L'espectacle està dirigit per Joan Ramon, cofundador amb Patrícia Trapero de la companyia, el qual fa una versió del relat d'Stevenson.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.