algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

La IV Mostra de Glosats reuní a Manacor els millors de les Balears

Un any més, la Mostra Autonòmica de Glosats va omplir el Teatre Municipal de Manacor en la seva quarta edició. Com ja és habitual, a la Mostra participen els millors glosadors de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Cada any, l'entitat organitzadora, Es Canonge de Santa Cirga, hi convida els glosadors que viuen fora de la comunitat balear per oferir un major coneixement d'aquest cant improvisat. Enguany s'hi convidà els Troveros de Múrcia.

L'art antic de glosar va ser a càrrec dels representants eivissencs, que varen oferir una particular forma de cantar poemes improvisats en l'estil més arcaic. Així mateix, els cantadors formenterencs varen donar una lliçó de com un home ha de demanar matrimoni a una dona per després acabar que cap dels dos no vol saber res l'un de l'altra.

La vetlada va ser molt entretinguda, els representants mallorquins, menorquins i murcians feren gala del seu bon glosar amb temes de tota mena, des dels més seriosos fins als més frívols, posant, en cada cas, les notes d'humor. També hi va haver homenatges pel desaparegut escultor artanenc Pere Pujol i per Antoni Gomila.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.