algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Joves per la Llengua reuneix en un volum diversos narradors mallorquins

Maria de la Pau Janer, Carme Riera o Baltasar Porcel formaran part d'aquest recull

40146
Antoni Serra.

Dos anys després de l'aparició del volum Poetes de Mallorca per la Llengua la plataforma Joves de Mallorca per la Llengua prepara ara un recull que sota el títol provisional de Narradors per la Llengua aplegarà un bon nombre de narracions breus d'alguns dels autors més reconeguts de la nostra illa.

Editat per Lleonard Muntaner, el volum comptarà amb les aportacions de Gabriel Janer Manila, Maria de la Pau Janer, Biel Mesquida, Antònia Vicens, Antoni Serra, Carme Riera, Jaume Santandreu, Maria Antònia Oliver, Llorenç Capellà, Biel Florit i Miquel López-Crespí. L'encarregat de la correció del recull i autor del pròleg serà el professor de la UIB i escriptor Pere Rosselló Bover. Des de Joves de Mallorca per la Llengua no es descarta «que hi pugui haver més col·laboracions», segons posa de manifest la coordinadora del projecte Paula Fluxà.

A diferència de l'anterior recull on es combinaven les obres d'autors consagrats amb d'altres novells en aquest cas s'ha optat pels «narradors reconeguts», per tal de «demostrar que es fan coses bones en narrativa i en català i els narradors tenen la voluntat d'expressar"se en la nostra llengua», explica Fluxà. En aquest sentit el volum, que compta amb la col·laboració del departament de Cultura del CIM i l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, «serà un llibre únic ja que fins ara no s'havien recollit les obres d'aquests narradors en un únic volum». La majoria de les narracions que tendran cabuda a Narradors per la Llengua han estat escrites pels seus autors especialment per aquest volum i tendran com a nexe d'unió el fet de tractar «algun tema relacionat amb la llengua, llevat d'aquells que ja haguin estat escrits amb anterioritat, si bé aquests darrers són quasi tots inèdits».

Pel que fa a la portada es segueix amb la mateixa filosofia que a l'anterior recull, Poetes de Mallorca per la Llengua, que s'obria amb una obra del pintor mallorquí Ramon Canet. En aquest cas es vol tornar a utilitzar la imatge «d'un artista mallorquí consagrat» i tot i que encara no està definit qui serà l'encarregat d'il·lustrar la portada, entre els candidats figura el nom del pintor català establert a Mallorca, Ricard Chiang. Desde Joves de Mallorca per la Llengua «i si no hi ha cap imprevist» el més probable és que el volum surti a la llum coincidint amb la festivitat del llibre, el proper 23 d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.