cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Inaugurada la reconstrucció reversible del Fòrum de Pollentia

La intervenció explica les quatre fases en què fou construït aquest jaciment

40174
A la zona del Fòrum s'ha optat per recréixer els murs.

Les dues zones excavades a la ciutat romana de Pollentia, sa Portella i el Fòrum, han estat connectades mitjançant un camí que permetrà seguir un itinerari didàctic per tot el conjunt arqueològic en el qual, amb materials actuals, s'han reconstruït alguns elements. L'objectiu de la intervenció és que els visitants puguin apreciar en el jaciment les quatre fases en què fou construït. Aquestes obres de restauració i consolidació del fòrum foren inaugurades ahir i han tingut un cost de 189.828'69 euros.

L'itinerari pavimentat que comunicarà les dues zones excavades es troba damunt les restes de la ciutat encara no excavades. És per això que la intervenció és reversible i no afecta la integritat del jaciment. L'arqueòloga menorquina Margalida Orfila, catedràtica de la Universitat de Granada i directora de les excavacions, explicà ahir que «la ciutat romana va ser dissenyada i construïda per arquitectes i un arquitecte ha fet aquesta restauració, que no és historicista, sinó amb materials d'avui que transmeten la idea de potència, la mateixa amb la qual edificaven els romans; també els colors que distingeixen cada fase constructiva estan relacionats amb les pintures amb què els romans decoraven els edificis».

Les obres han estat dirigides per l'arquitecte Antoni Domingo. A les intervencions s'ha optat per recréixer els murs fins a una altura mínima que garanteixi el seu equilibri sense haver de desmuntar els elements i s'ha utilitzat morter de calç acolorida. Aquest tipus d'actuació i altres reconstruccions de murs s'han fet sempre a partir de documentació i evidències de restes dels elements arquitectònics. Els responsables consideren que així s'han fet comprensibles pel visitant les restes d'edificis deteriorats que fins ara eren inintel·ligibles.

El consellers del Govern i del Consell, Damià Pons i Maria Antònia Vadell, acompanyaren el batle Ferrer en una visita guiada. En ella, el batle d'Alcúdia explicà que el Consorci Ciutat Romana de Pollentia, integrat per les tres institucions, disposa per enguany d'un primer pressupost d'186.131'75 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.