nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Les noves tecnologies en el gravat arriben a la Miró amb Juan Moro

L'artista cantàbric inaugura avui a l'Espai Zero la mostra «Diálogos»

L'Espai Zero de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma inaugura avui a les 20 hores l'exposició Diálogos, de l'artista cantàbric Juan M. Moro. Aquest va guanyar el 2000 una beca de formació de la Fundació gràcies a la qual va estudiar un mes al Kala Art Institute de Berkeley, Califòrnia. Aquesta obra que es pot veure a la Miró és el fruit de l'experiència de l'artista als EUA. L'exposició, que estarà a l'Espai Zero fins el proper 24 de març, la formen 13 obres, entre les quals hi ha litografies, gravats i imatges realitzades informàticament.

El projecte de l'artista se centra en la integració de les noves tecnologies en els sistemes clàssics de gravat i estampació. D'aquí que l'artista hagi dividit la seva producció en tres classes, cadascuna de les quals respon d'una manera diferent a aquesta problemàtica: imatges digitals impreses, imatges passades per una planxa i cremades amb un àcid per donar-los relleu i fotografies impreses en paper de gravat a les quals hi ha estampades litografies.

Moro declarà que estudia aquesta integració des de fa tres anys, perquè «l'ordinador és un dels elements que més s'usa en la impressió sobre paper i és necessari apropar-s'hi». A més, ell es considera «un gravador, no pas un pintor». Com ja manifestà en la seva anterior exposició, Egoeco, el tema que més li interessa és el diàleg, «tant si es dóna al meu interior com entre persones», explicà. Per això, el rostre, els cossos humans i la lluita entre homes són els principals protagonistes de les seves litografies i gravats. «M'agrada l'element de xoc i crec que el diàleg és tensió, però no té implícita l'agressió: es tracta d'una lluita de posicions», afegí l'artista.

Pel que fa a la situació de l'art del gravat a l'Estat espanyol, Moro manifestà que «és realment bona» i destacà el fet que hi hagi una fira dedicada a aquesta tècnica: Calcografia Nacional. «A Espanya hi ha molta gent que es dedica al gravat», i recalcà que el grafisme és «un element comú a totes les arts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.