algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

10è aniversari de Sant Antoni a Gràcia

Els carrers i places d'aquest districte barceloní acolliren un any més la revetla santantoniera

La festa santantoniera del districte barceloní de Gràcia celebrà el seu 10è aniversari de la millor manera possible: omplint de foc i fum, de dimonis i dracs, el de Gràcia i el Gaudiamus, de redobles de tambors i també del so de les xeremies els carrerons i les places d'aquest barri de Barcelona que encara ara conserva l'encant del poble que va ser. Ahir vespre els poblers i els graciencs, i també la resta d'assistents d'arreu de Barcelona i de les Balears com ara el conseller de Turisme, Celestí Alomar, revisqueren un any més «Sa Pobla a Gràcia», una celebració que en només deu anys de vida ja té l'estatus de festa major d'hivern del districte barceloní.

El farmacèutic Antoni Torrens, que n'és l'artífex, va rebre de bell nou el reconeixement per haver posat en marxa un acte entorn del qual s'agermanen dos pobles, el de sa Pobla i el de Gràcia. Això va ser en el decurs de la recepció d'autoritats que tingué lloc a l'Ajuntament del districte. Enguany, i per fer encara més oficial aquest sentiment de germanor, una colla de xeremiers catalans sonà amb una altra colla de Mallorca.

Mentre, a fora, a la plaça Rius i Taulet, els Castellers de Gràcia i els de Mallorca compartien experiència, per veure qui pujava el castell més amunt. Les xeremies i la banda de Sac i Canyes de Vilonava i la Geltrú hi posaven el so. Els grallers i bastoners de Gràcia i de Barcelona, el ball. I mentre sortien les autoritats, el drac de Gràcia començava a treure foc pels queixals i a omplir de claror la fosca plaça. En pocs minuts tot es transformà en un esclat de foc i fum i d'espires.

El drac Gaudiamus del Coll, que és el tercer any que hi participa, els diables de la Colla Vella de Gràcia, i els de la Malèfica del Coll i els dimonis d'Albopàs ballaven davall el foc al ritme dels tambors, mentre pujaven pels estretons carrers que condueixen des de la plaça de Rius i Taulet fins a la de la Virreina. Els gegants de Gràcia i els de la Federació, els gegantons del Pi i els nans de sant Agustí, com també els xeremiers, acompanyaven la comitiva. En arribar a la Virreina, l'esclat de llum va ser impressionant. Després s'encengueren els foguerons i començà la torrada i la revetla amb ximbombes, cantadors, glosadors i ball de bot.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.